tiistai 6. syyskuuta 2011

Nälkäpeli: ennakko-odotuksia

Suzanne Collinsin Nälkäpeli on loistava kirja aloittaa tämä verkkolukupiiri, ainakin minulle. En nimittäin ole lukenut sitä, siis vielä. Tuossa se on ollut hyllyllä viime kuun, kertaakaan vielä avaamatta, joten päätin samantien säästää lukemisen syyskuuhun ja kertoa lukukokemuksestani ja ajatuksistani "tosiaikaisesti".

Minua on useasti kehotettu lukemaan Nälkäpeli. Sitä on suositeltu kollegoiden, kavereiden ja perheenjäsenten toimesta. Siitä on puhuttu netissä ja lehdissä ja telkkarissa. Lopulta luulen, että jatkuva altistuminen hypetykselle aiheutti minulle Nälkäpelin kanssa saman tilanteen kuin Harry Potterin: se kääntyi itseään vastaan. Eihän tuo kirja voi olla niin hyvä kuin sanotaan. En varmasti lue sitä kun kaikki käskevät. Ihan kiusallaankin jätän hyllyyn.

Pottereiden kohdalla lopulta nappasin yhden käteeni ja se oli menoa - minut on myöhemmin voinut bongata varhaisaamun jonoista odottamassa viimeisiä kirjoja. Katsotaan miten Nälkäpelille käy.

Minulle kerrotun perusteella odotan kirjasta jonkinlaista alemman ikärajan Battle Royalea. Tuo japanilainen K18-elokuvahan on myös dystopia, synkkä tulevaisuudenkuva, jossa luokallinen nuoria joutuu taistelemaan toisiaan vastaan kuolemaan saakka ja voittajista tulee kuuluisia. Nälkäpeliltä minulla on ilmeisesti lupa odottaa myös hyvin kirjoitettuja, kolmiulotteisia hahmoja. Suuria odotuksia kohdistan etenkin Katnissiin, jonka toivon olevan vahva naispäähahmo, joka pelastaa itse itsensä. Kuten mainitsin, takaraivossani asuu myös vankka epäluulo siitä, voiko näin kehuttu kirja oikeasti olla hyvä.

Mitäs arvon lukijani ajattelevat näistä ennakkoasenteistani? Olenko kohtuuton? Onko minulla harhakuvitelmia kirjasta? Arveletteko että tulen yllättymään iloisesti?

Ne lukijat, jotka ovat samassa veneessä minun kanssani eivätkä ole lukeneet Nälkäpeliä, voivat hypätä matkaan kirjaston kautta. Kirjasta on Kyytissä sekä kovakantinen että pehmeäkantinen painos, ja löytyypä kirja myös alkuperäiskielellä, mikäli mielit lukukokemusta in English. Koska kirja sijaitsee nuortenosastolla, voit myös varata sen maksutta, jos kaikki kappaleet ovat lainassa.

1 kommentti:

  1. Itsellänikin oli kynnys tarttua Nälkäpeliin, sillä ajattelin sen olevan liian väkivaltainen herkälle mielelleni:) Aloin kuitenkin lukea kirjaa sairaana ollessani, kun niin monet olivat sitä kehuneet. Sen jälkeen olikin sitten kova kiire parantua, että pääsisi töihin hakemaan sarjan seuraavan osan...

    VastaaPoista