torstai 15. maaliskuuta 2012

Dragonslayer666 ja New Game


Palasin jälleen aikomattani nörttiteemaan, kun työkaveri suositteli innostuneena Aleksi Delikourasin kirjaa Nörtti, jonka lähtökohtana toimivat kirjailijan aiemmin tekemät YouTube-lyhytelokuvat Dragonslayer666-nimisestä tietokoneriippuvaisesta nörtistä. YouTube-videot muodostuivat hitiksi, ja niistä jalostui lopulta kirja nimeltä New Game- Nörtti, joka on päähenkilön päiväkirja.
Odotukseni eivät olleet kirjaan tarttuessa kovin korkealla, sillä tietokonepelit eivät ole ihan ominta alaani (ellei mukaan lasketa urheilua Xboxin Kinectillä, ja Ilonan mukaan sitä ei kuulemma lasketa kunnon konsolipelaamiseksi), mutta jo muutaman sivun jälkeen olin täysin koukussa kirjaan. Päähenkilö oli hauska ja sarkastinen, tapahtumat realistisia ja nuorten maailman kuvaus mielestäni todella osuvaa. Nuorten maailman tuntemuksessa auttaa varmasti se, ettei itse kirjailijakaan ole kovin vanha, sillä hän näkyy syntyneen vuonna 1990.
Pelaamisen lisäksi kirjassa käsitellään muun muassa kiusaamista ja sivutaan jopa kouluampumisia, mutta raskaatkin teemat kulkevat tekstissä sujuvasti Nörtin mahtavan persoonan ja osuvien kommenttien kautta. Tämä kirja vetoaa varmasti sekä himolukijoihin että niihin, joilla edellisen kirjan lukemisesta on jo aikaa. Suosittelen!

Lopuksi pieni tekstipätkä kirjasta, jotta pääsette mukaan tyylilajiin:

30. heinäkuuta
"Mutsi herätti mut aamulla ja kysyi, lähdenkö käymään sen kaa kaupassa, kun se tarvitsi apua Pepsi-pullojen kantamisessa. Mä en sano koskaan ei ilmaiselle Pepsille, ja tietenkin mä idiootti suostuin auttamaan mutsia. Ennen kuin mä tajusin, se oli jo ajanut Kehä kolmosen ulkopuolelle ja me oltiin matkalla mökille. Saatanan kusettajapaska sekin."

Kirjan lähtökohtana toimineet YouTube-videot löytyvät laittamalla hakusanaksi vaikkapa Dragonslayer666.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti