perjantai 11. toukokuuta 2012

Toukokuun kirjana Delirium - rakkaus on harhaa

Päätin itsevaltaisesti valita toukokuun kirjaksi Lauren Oliverin Delirium- rakkaus on harhaa-kirjan, sillä se on mielestäni äärimmäisen hyvä kirja, joka on jäänyt kenties turhankin vähälle huomiolle tässä maailmanlopun aikojen tunnelmien aiheuttamassa dystopia-kirjojen runsaudenpulassa. Koska kirja on niin hyvä, manipuloin työntekijämme Minnan tekemään meille kirjavinkin Deliriumista digitarinamuodossa:
Kirjassahan eletään siis tulevaisuuden maailmassa, jossa kaikki on tiukasti säännösteltyä. Rakkaus puolestaan on julistettu vaaralliseksi sairaudeksi, ja kyky rakastaa poistetaan kirurgisesti kaikilta 18 vuoden iässä. Päähenkilö Lena odottaa omaa operaatiotaan innolla, sillä hän on joutunut kokemaan rakkauden tuhoisat vaikutukset menettäessään äitinsä. Erinäiset seikat saavat kuitenkin Lenan pohtimaan asiaa hieman tarkemmin, eikä operaatio enää vaikutakaan yhtä houkuttelevalta vaihtoehdolta kuin ennen...
Lisää kirjasta voit lukea vaikkapa seuraavasta kirjavinkistä.

Kirjan voi jälleen varata maksutta, minkä lisäksi se löytyy pääkirjaston pikalainahyllystäkin. Deliriumin jatko-osa on jo ilmestynyt englanniksi, mutta suomennosta saamme vielä hetken odottaa. Kyseessähän on siis jälleen trilogia.

Delirium on hyvin samantapainen kirja kuin aiemmin ilmestynyt Ally Condien Tarkoitettu, mutta samantyyppisestä teemastaan huolimatta kirjat ovat keskenään hyvin erilaiset. Se, kumpi kirjoista on parempi, riippuu varmaan lukijasta, mutta itseeni Delirium vetosi näistä kahdesta enemmän.

Ilona on luvannut kirjoitella teille piakkoin dystopioista enemmänkin, joten jätän sen puolen asiasta tässä rauhaan. Pohdimme tosin juuri tällä viikolla eräässä koulutuksessa sitä, miksi dystopiat ovat tällä hetkellä niin suosittuja myös nuortenkirjallisuudessa. Olisiko syynä se, että nuoret joutuvat miettimään tulevaisuuden maailmaa ihan toisella tavalla kuin vaikkapa keski-ikäiset, minkä lisäksi muun muassa ilmastonmuutosta ja luonnonkatastrofeja koskevat uutiset ovat jatkuvasti läsnä keskuudessamme. Mitä mieltä te olette? Miksi dystopiat ovat nyt suosiossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti