keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesäkuun kirjana Helsingin alla

Kesäkuu pääsi yllättämään minut, joten kesäkuun kirja julkistuu vasta nyt. Käsittämätöntä, että voi olla jo kesäkuun puoliväli, ja sisäinen kalenterini oli yhä toukokuussa. Päädyin valitsemaan kesäkuun kirjaksi Maria Turtschaninoffin Helsingin alla-kirjan, sillä se on yksi viime aikojen kiinnostavimmista lukukokemuksistani nuortenkirjojen saralla.


Kirja kertoo Alvasta, Joelista ja Nidestä, jotka päätyvät seikkailuun Helsingin alle kukin omiin tarkoitusperiinsä liittyen. Alva on aina kokenut olevansa hieman erilainen kuin muut, ja kun peikoksi paljastuva Nide vie hänet mukanaan Helsingin alla sijaitsevaan toiseen maailmaan, hänelle selviää miksi. Pian Alva ja häntä seurannut Joel saavatkin huomata taistelevansa paitsi menneisyyden haamuja myös pahuutta vastaan.
Olen kirjoittanut kirjasta lukuvinkin sivuillemme, joten tarkempaa tietoa kirjasta löytyy täältä.

Onko joku ehtinyt jo lukea kirjan? Mitä olette pitäneet siitä? Itse olen ollut todella ilahtunut viime aikoina ilmestyneistä erinomaisista suomalaisista nuortenkirjoista. Kirjaa löytyy ainakin kyyti-kirjastoista hyllystäkin (www.kyyti.fi), joten kannattaa kipaista noutamaan omansa tai varata se saapuvaksi lähikirjastoonsa. Nuortenkirjojen varaaminenhan on maksutonta, joten etua kannattaa hyödyntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti