torstai 28. helmikuuta 2013

Nörtti 2: Next Level

Jos satuitte missaamaan Nörtin kirjoittajan Aleksi Delikourasin vierailun kirjastollamme, niin ei hätää, sillä voitte katsoa illan kulun jälkikäteen täältä.

Itse sain juuri luettua tuon kakkososan, ja kyllähän Next Levelkin koukutti lukijansa sen verran, että se tuli luettua lähes yhdeltä istumalta läpi. DragonSlayer666:n elämä ei näytä muuttuneen helpommaksi toisenkaan kirjan myötä, vaan arki jatkuu aika lailla entistä rataansa. DragonSlayer saa kauhukseen kuulla luokkansa olevan lähdössä leirikouluun Kreikkaan, ja mikä pahinta valvojaksi tuppautuu Dragonin isäpuoli Jorgos. Luvassa on siis paitsi loppumatonta antiikkisten kivikasojen ihailua, myös jatkuvia nöyryytyksiä Jorgoksen järjestämänä. Lisäksi Jorgoksen äiti ja moni muukin tuntuu olevan sitä mieltä, että DragonSlayerille pitäisi löytää tyttöystävä. Nöyryytysten kouluvuoden huipentaa kaiken lisäksi eläinmusikaalissa esiintyminen - laulavana oravana!


Nörtin fanit eivät joudu pettymään kirjan suhteen, sillä ykkösosasta tuttuja piirteitä ja henkilöitä on paljon mukana edelleen. Hege91 on yhä yhtä idiootti, Jake on vienyt Fetasalaatin itselleen, kiusaajia riittää ja DragonSlayerin äiti on samanlainen tyranni kuin ennenkin. Kaikesta tästä huolimatta, DragonSlayer tuntuu useimmiten olevan aika tyytyväinen elämäänsä - mitä siitä että välillä asiat menevät ihan totaalisesti pieleen. Sellaistahan elämä välillä on.

4 kommenttia: