torstai 4. huhtikuuta 2013

Huhtikuun kirja: Luukaupunki


Sainpas vihdoinkin ujutettua erään suosikkikirjoistani kuukauden kirjaksi. Kyseessä on nimittäin Cassandra Claren Varjojen kaupungit-sarjan aloittava Luukaupunki. Aasinsiltana tämän kirjan nostamiseen kuukauden kirjaksi toimii tietenkin kirjasta elokuussa ilmestyvä leffaversio.

Clary Fray on 15-vuotias newyorkilainen, jonka elämä muuttuu täysin yhdessä päivässä. Clary näkee teini-ikäisen pojan surman, hänen kotiinsa hyökkää hirviö ja hänen äitinsä kaapataan. Näiden tapahtumien myötä Clary tutustuu varjometsästäjiin, joiden tehtävänä on pitää järjestystä yllä yliluonnollisten olentojen maailmassa. Pian Clary saa huomata äitinsä jättäneen kertomatta hänelle monestakin varsin oleelliseksi osoittautuvasta asiasta, eikä hänen elämänsä voi enää koskaan palata ennalleen.

Kirjaa saa kommentoida jo nytkin, mutta myöhemmin tämän kuukauden kuluessa joku meistä kirjoittaa vielä arvion lukukokemuksestaan (koska hämmentävää kyllä, kovin moni meistäkään ei ole Luukaupunkia vielä lukenut).

Varjojen kaupungit-sarja löytyy meiltä sekä suomeksi että englanniksi. Suomeksi on ilmestynyt neljä osaa ja englanniksi viisi.

Entä millä mielin te muut sarjan fanit odotatte tulevaa elokuvaa? Trailerista ei vielä voi paljoa päätellä, mutta odotan kyllä mielenkiinnolla miten varsin monitasoinen tarina saadaan elokuvaan ujutettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti