maanantai 7. huhtikuuta 2014

Huhtikuun kirja: Outolintu

Huhtikuun kuukaudenkirjaksi valitsimme hyvinkin ajankohtaisen kirjan, sillä Veronica Rothin Outolintu -kirjan elokuvaversion ensi-ilta on tämän viikon keskiviikkona (9.4.2014). Outolintu on tällä hetkellä hyvin lainassa kirjastoista ja siksi muistuttelenkin, että nuortenkirjojen varaaminen on maksutonta :)Tris elää maailmassa, jossa jokaisen on 16-vuotiaana valittava, jatkaako elämäänsä tutussa ja turvallisessa osastossaan vai valitseeko toisen tavan elää. Tris on nyt Vaatimaton, mutta onko hän jatkossa Vaatimaton, Sopuisa, Rehti, Uskalis vai Terävä? Vai epäonnistuuko hän ja hänestä tulee Osaton? Tris menee valintakokeeseen yhdessä veljensä Calebin kanssa, mutta seuraavana päivänä heillä on myös mahdollisuus valita toisin. Trisin kohdalla valintakoe epäonnistuu, mutta hänen täytyy pitää asia salassa kaikilta pysyäkseen elossa. Viimeiseen hetkeen asti Tris on kahden vaiheilla, mutta päätös on tehtävä ja uusi elämä muotoutuu sen mukaan. Ketkä ovat ystäviä ja keneen voi luottaa?


Outolintu on trilogian aloitusosa. Trilogian voit lukea myös englanniksi. Katso saatavuustiedot Kyytistä.

Aloitin kirjan lukemisen eilen ja melkein jouduin pakottamaan itseni illalla nukkumaan. Viimeiset sata sivua on vielä jäljellä. Koukuttava nuortenkirja jälleen kerran. Päätin, että katson elokuvan trailerin vasta kirjan lukemisen jälkeen, sillä en halua pilata lukukokemusta mahdollisilla juonipaljastuksilla.


Mitä mieltä olette Outolinnusta? Kannattaako lähteä elokuviin katsomaan elokuvaversio? Kumpi on mielestäsi parempi: kirja vai elokuva?

3 kommenttia:

 1. Vähän tekisi mieli käydä katsomassa Outolintu elokuva. Anteeksi kerettiläisyyteni.

  VastaaPoista
 2. Kyllä minäkin ajattelin lähipäivinä lähteä katsomaan elokuvaa.
  Kirjastakin pidin, ja pääsiäispyhinä taidan keskittyä lukemaan sarjan toista osaa. Vinkiksi muillekin kärsimättömille, että vaikka trilogian muiden osien suomennoksia saaneekin vielä odottaa jonkun tovin, niin englanninkieliset versiot ovat saatavilla myös Kyyti-kirjastoista!

  VastaaPoista
 3. Kavereilta kirja on saanut yhdestä viiteen tähteen arvioita Goodreadsissa ja kun elokuvan kävin katsomassa, niin kyllä kävi mielessä, että luettavahan tämä on. Jos ei muuten, niin syystä että arvioinnit ovat olleet niin ristiriitaisia. Maailman taustoitus jäi ainakin elokuvassa kovin ohueksi ja kaiken sähellyksen parempi pohjustaminen jäi mietityttämään, josko vastauksia saisi kirjasta.

  VastaaPoista