perjantai 7. marraskuuta 2014

Lokakuun kuukauden kirja: Kaskiahon vierailu

Kaskiahon tuotantoa.

Aika vain kulkee ja kulkee, lokakuukin on jo ohi - kyllähän se kuluu joutuisasti, kun on mukavaa kirjailija- ja koululaisseuraa. Kuun puolessavälissä otin matkaani kirjailija Reija Kaskiahon ja vierailimme sekä Kouvolan yhteiskoululla että Eskolanmäen koululla. Kahdeksasluokkalaiset seurasivat varsin mielenkiinnolla, kun jutustelimme kirjailijan kanssa kirjoittamisesta, nuoruudesta ja aika monesta asiasta maan ja taivaan välillä. Etenkin ilmaisutaidon opiskelijat riemastuivat vierailusta siinä määrin, ettei Reija meinannut lainkaan päästä pois kysymystulvan alta!

Eskolanmäen kasit kuuntelevat kirjailijahaastattelua Haanojan kirjastolla.
 Haastattelujen aikana selvisi monta asiaa Reijan kirjoista, kuten se, miksei hän kirjoita sateenkaarista ja yksisarvisista ja kaikesta söpöstä. Hän on suorastaan erikoistunut kirjoittamaan rankoista aiheista - nuorten huumeidenkäytöstä, teiniraskaudesta, koulukiusaamisesta, perheväkivallasta. Tulevienkaan kirjojen Reija ei luvannut olevan pelkkää auringonpaistetta ja söpöjä pupuja, vaikka niissäkin tulee olemaan humoristinen ote.

Reija Kaskiaho kertoo kirjoistaan.
Tiedättekö muuten, mikä on kirjailijan lempivihannes? Reija tiedusteli tätä molemmilla kouluilla. Oppilaista vastauksen tiesi vain yksi ainoa, ja sai siitä hyvästä Nikottelua-kirjan omistuskirjoituksella. Näin blogissa en tosin voi luvata muuta kuin papukaijamerkin, jos tiedätte vastauksen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti