keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukuun kirja: Säbätalvi

Vuosi alkaa olla viimeistä kuukaudenkirjaa vaille paketissa. Joulukuun kirjaksi valitsimme Kalle Veirton realistisen nuortenromaanin Säbätalvi.

Lahtelainen Einari Tallimäki oli munannut keväällä pahemman kerran. Syksyllä hänelle tuli uskomaton tilaisuus ryhtyä salibandyammattilaiseksi. Ainoa mutka matkassa oli uran vaatima muutto Heinolaan. Tiedossa on säbäilyä, uusia ihmissuhteita ja kevään tapahtumien selvittelyä Heinola-Lahti akselilla. Olisiko tässä oiva kirja joululomalukemiseksi?Kalle Veirto on pelannut nuoruudessaan mm. salibandya. Hänen kirjoissa liikutaan muutenkin urheilumaailmassa, sillä hän on kirjoittanut nuorille jalkapallosta kertovaa FC Viirupaidat -sarjaa sekä salibandymaailmaan sijoittuvat Tannermäki All Stars ja Tannermäki Go-Go -kirjat.

1 kommentti:

  1. Tässä näkyy kyllä kirjoittajan kokemus lajista sekä pelaajana, että sanomalehden urheilutoimittajana. Sekä tietysti uskottavien ja realististen henkilöhahmojen luojana. Henkilöillä on omat luonteensa ja heidät erottaa toisistaan ilman, että he olisivat karikatyyrejä.


    Ufointa kirjassa on ehkä alkuasetelma, jolle itse repesin kirjaa lukiessani eikä vähiten siksi, että olen asunut Lahdessa kuutisen vuotta. Ajatus nuoresta lukion päättävästä nuoresta joka sössii elämänsä niin pahasti solmuun, että ainoa vaihtoehto on lähtö salibandyammattilaiseksi Heinolaan lähes ruokapalkalla on kerrassaan namukas. Ja kuten Veirrolla yleensäkin, tarina aukeaa mukavan vaiheittain niin, että jännitystä riittää luontevasti loppuun asti. Ehdolla Topelius -nuortenkirjapalkinnon voittajaksi on ehdottomasti ansaittu. (Pari vuotta sitten samaisen palkinnon voitti muuten muuan Salla Simukka joka on tämän kuumin suomalainen nuortenkirjailija maailmalla.)

    VastaaPoista