tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kesän kirjat: Kaikki viimeiset sanat ja Arvoitus nimeltä Margo

Tänä kesänä luemme lukupiirissä John Greenin kirjoja. Hänen menestyskirjansa Tähtiin kirjoitettu virhe oli käsittelyssä lukupiirissämme pari vuotta sitten, ja kaikki taisivat olla yhtä ihastuneita siihen. Nyt päätimme tutustua kahteen uuteen suomennokseen samalla kertaa.

Kaikki viimeiset sanat –kirjassa Miles haluaa vaihtaa maisemaa ja aloittaa uuden elämän Culver Creekin sisäoppilaitoksessa. Hän tutustuu uuteen kämppikseensä Everstiin ja Alaskaan, joka on maailman ihanin tyttö, mutta samalla täysin arvaamaton. Everstillä ja Alaskalla on tapana tehdä koulussa jäyniä, ja erään kerran myös Miles pääsee mukaan toteuttamaan kostojäynää. Kirjan luvut ovat lähtölaskenta johonkin. Miles aloittaa koulun satakaksikymmentäkahdeksan päivää ennen kuin tapahtuu jotakin, minkä jälkeen mikään ei ole ennallaan.

Myös John Greenin uusimmassa käännöksessä on melko tavallinen poika ja arvoituksellinen ja saavuttamaton tyttö. Arvoitus nimeltä Margo kertoo Quentinista ja Margosta. Lapsuudessaan he ovat olleet ystävät, mutta ajan myötä Margo on päätynyt koulussa suosittujen porukkaan, kun Quentin puolestaan hengailee omien musikaalisten ystäviensä kanssa. Eräänä yönä Margo kutsuu Quentinin mukaansa koko yön kestävälle kostoretkelle. Quentin luulee että heidän välinsä ovat vihdoinkin lähentyneet, mutta seuraavana päivänä Margo onkin kadonnut.


Kostoretkiä ja salaperäisiä tyttöjä. Näissä kahdessa kirjassa tuntuu olevan paljon samaa, vaikka varmasti erojakin löytyy. Niistä päästään keskustelemaan elokuussa. Jos et malta odottaa, voit kommentoida tuttuun tapaan jo nyt.

Vaikka kesän kirjoilla on tavallista enemmän lukuaikaa, emme lomaile koko kesää. Käy välillä kurkkaamassa, onko joku meistä kirjoittanut tänne jotain.

Hyvää kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti