maanantai 3. elokuuta 2015

Kaikki viimeiset sanatKesän kuukaudenkirjoista luin ensimmäisenä Kaikki viimeiset sanat. Päädyin lukemaan tämän kirjan ensin, koska se on John Greenin esikoiskirja. Sattumalta kirja kertoo tarinaa lukuvuoden alusta lukuvuoden loppuun. Sopii siis mainiosti viimeisten lomaviikkojen lukemiseksi ennen koulujen alkua.
 
Miles Halter lukee mielellään kirjailijoiden elämänkertoja, vaikkei olisi lukenut heidän kirjojaan. Lisäksi Miles keräilee kuuluisuuksien viimeisiä sanoja. Hän hakee yksinäiseen elämäänsä muutosta ja hakeutuu opiskelemaan Culver Creekin sisäoppilaitokseen. "Francois Rabelais. Hän oli runoilija. Ja hänen viimeiset sanansa olivat 'Lähden etsimään Suurta Ehkää'. Sen takia minä lähden. Sen takia ettei tarvitse odottaa kuolemaan asti, ennen kuin voi alkaa etsiä Suurta Ehkää". Sisäoppilaitoksessa  Miles ystävystyy kämppäkaverinsa Chipin ja oikukkaan Alaskan kanssa. Opiskelun lomassa nuoret tekevät aikamoisia jäyniä snobeille ja kokeilevat niitä tavallisia kiellettyjä juttuja.

Tarina kertoo ajasta satakolmekymmentäkuusi päivää ennen ja satakolmekymmentäkuusi päivää jälkeen. Mitä tapahtuu päivänä nolla? Sen päivän jälkeen mikään ei ole niin kuin ennen.

Kaikki viimeiset sanat on samaan aikaan surullinen, hauska ja toivoa täynnä oleva kirja. Viimeiset sanat vain ovat kiinnostavia ja kaverusten keksimä kaikkien aikojen jäynä oli kaikessa tyhmyydessään verrattain hyvä. Mitä sinä pidit kirjasta?

Oletko jo hurahtanut videoblogeihin? Jos et tai olet, niin John ja Hank Greenin videoblogi kannattaa käydä katsastamassa: https://www.youtube.com/vlogbrothers

J.K. Jos olet kiinnostunut viimeisistä sanoista, niin niitä löytyy kirjasta Ylikarjula, Simo: Minä elän ja muita viimeisiä sanoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti