tiistai 30. elokuuta 2016

Syyskuun kirja: Punainen kuningatar

Kuukaudenkirjaksi valikoituikin pitkästä aikaa fantasiakirja. Päätimme nimittäin lukea Victoria Aveyardin kirjan Punainen kuningatar. Kirja aloittaa uuden Hopea-fantasiasarjan.


Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä. Hopeaveriset ovat eliittiä, jolla on lähes jumalallisia voimia. Huono-osaisten punaveristen tehtävä on palvella hopeisia. Punaisiin kuuluva taskuvaras Mare Brown päätyy hopeisten hoviin töihin. Yllättäen hän huomaakin itsessään voiman, jollaista tavallisella kuolevaiselle ei pitäisi olla. Hopeiset haluavat salata tämän, ja Maren väitetään olevan kauan kadoksissa ollut hopeinen prinsessa, joka on kihloissa prinssin kanssa. Mare päättää käyttää hyväkseen uutta asemaansa ja avustaa salaa Purppurakaartia, joka vastustaa hopeisten ylivaltaa.

Kuulostaa jännittävältä. Syyskuun lopulla keskustelemme kirjasta lisää. Kirja on ihan uusi, ja suurin osa Kyyti-kirjastojen kirjoista näyttää olevan tällä hetkellä lainassa, mutta varaamalla sen saa käsiinsä ennemmin tai myöhemmin. Ja nuortenkirjojen varaaminenhan on maksutonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti