torstai 20. lokakuuta 2011

Uutuuskirjojen kulta-aika

Nyt on juuri se hetki, jolloin kannattaa suunnatta kirjakatselmukselle kirjakauppoihin tai kirjastoon. Uutuuskirjoja ilmestyy nimittäin lähes päivittäin. Itse harrastan juurikin tuota kirjojen bongailua kirjakaupoissa, jonka jälkeen suuntaan koneelleni varaamaan kiinnostavan oloiset kirjat kirjastosta. Yksi kirjakaupan kautta havaittu uutuus on Tessa Grattonin Veritaika, joka saapui kirjastoon kuluvalla viikolla. Kyseessä on nuorille suunnattu fantasiakirja, joka muutaman sivun lukukokemuksellani näyttäisi kertovan taikuudesta. Huomasin aamulla, että meillä Kouvolan pääkirjastossa näytti olevan ihan hyllystä poimittavissa kaksikin kappaletta tätä uutuutta, joten nyt äkkiä kirjastovisiitille! Luvassa on hyytävä lukukokemus, sillä Sillan vanhemmat ovat kirjan alkessa juuri kuolleet, ja hänen isänsä oletetaan murhanneen hänen äitinsä. Silla saa kuitenkin postissa oudon muistikirjan täynnä hänen isänsä käsialalla tehtyjä loitsuja, ja kokeillessaan erästä loitsua Sillakin saa huomata osaavansa taikoa. Millaista elämää Sillan isä onkaan viettänyt perheensä tietämättä ja mitä Sillan vanhempien kuoleman taustalta itse asiassa löytyykään...Selvittäessään vanhempiensa kuolemaa Silla saa huomata joutuneensa pelottavien tapahtumien pyörteeseen.

Toinen juuri lukemani uutuus oli jo aiemminkin mainostamani Lauren Oliverin Delirium - rakkaus on harhaa, joka on dystopia tulevaisuuden yhteiskunnasta, jossa rakkaus on julistettu pandemian veroiseksi sairaudeksi, joka pahimmillaan johtaa kuolemaan. Tästä kirjoittelen piakkoin lukuvinkkia tuonne vinkkisivustollemme.


p.s. oletteko huomanneet, että suositusta True blood-televisiosarjasta on tullut myös sarjakuvaversio? Se löytyy pian myös meidän kirjastostamme. Sarjan perustana olevat Charlaine Harrisin kirjathan meiltä jo löytyvätkin, jos joku ei ole niihin vielä tutustunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti