keskiviikko 12. syyskuuta 2012

E-kirjoja nuorille?

Vietämme parhaillaan Kyyti-kirjastoissa e-kirjojen teemaviikkoa, joten vinkataanpa siitä täällä blogissakin. Nuortenkirjojen osalta e-kirjatilanne on tosin heikko, sillä niitä ei ole juurikaan vielä saatavilla kirjastoille. Kokeilukappaleena meiltä löytyvät kuitenkin Laura Garcian Idhunin kronikkojen osat 1 ja 2, joten niistä voi e-kirjojen lainaamisuransa aloittaa.

Täältä voit lukea esittelyn e-kirjoina löytyvistä jännäreistä.


Tässä vielä lyhyet ohjeet siitä, miten e-kirjoihin pääsee käsiksi.


E-kirjan lukemiseen tarvitset Kyyti-kirjastokortin ja tunnusluvun. Tietokoneellesi tarvitset Adobe Digital Editions –lukuohjelman. Jos luet kirjaa iPhonella/iPadilla tai Android-laitteella, tarvitset Adobe-tilin ja laitteellesi Bluefire Reader –ohjelman. E-kirjat löydät Kyyti web -luettelosta.
Katso ohjeet  ja kokeile!
www.kyyti.fi/palvelut/e-kirjat.Oletteko jo tutustuneet e-kirjojen maailmaan? Mitäs pidätte? Mikä lukulaite on suosikkinne ja mistä hankitte kirjanne? Itse olen testimielessä lueskellut joitakin e-kirjoja, mutta miellän ne lähinnä jonkinlaiseksi matkalukemiseksi tai opintoihin sopiviksi. Minun on kuitenkin vaikea kuvitella lukevani vaikkapa illalla sängyssä e-kirjaa tai lukevani lapsen iltasadun e-kirjana.Olen tosin suunnitellut hankkivani iPadin jossakin vaiheessa ja kun e-kirjojen tarjonta paranee, siirrän työmatkalukemiseni osin sähköisiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti