keskiviikko 29. elokuuta 2012

Syksyn kiireitä ja kirjoja

Pyhistä lupauksistani huolimatta joudun jälleen pahoittelemaan blogin hiljaiseloa. Syksy on näemmä saapunut täyttä vauhtia ja sekä Ilona että minä olemme moninaisten muiden kiireiden ohella buukanneet kalenterimme täyteen vinkkauskeikkoja. Blogiin kirjoittamisen sijasta olemme siis lukeneen hurjalla vauhdilla nuortenkirjoja ja yrittäneet palautella mieleemme viime keväänä luettujen kirjojen sisältöjä (on itse asiassa yllättävän vaikeaa muistella jälkikäteen, kuka sankaritar seikkaili missäkin kirjassa ja miten ne kirjat tapahtumat itse asiassa menivätkään).Seuraavat viikot kuluvatkin kouluilla kierrellen ja nuortenkirjauutuuksia vinkkaillen.

Olen ehtinyt löytää uusista kirjoista jo useamman suosikin itsellenikin, ja vakaa aikomukseni on kirjoitelle niistä vinkkiä heti kun vain ehdin istahtaa koneelleni riittävän pitkäksi aikaa. Näistä suosikeista mainittakoon Annukka Salaman faunoideista kertova Käärmeenlumooja, Kerstin Grierin aikamatkailua käsittelevä Rubiininpuna sekä Terhi Rannelan novellikokoelma Yhden promillen juttuja. Joko te olette ehtineet tutustua niihin? Varsinkin Käärmeenlumooja oli sen verran kiehtova kirja, että innostuin kirjallisten ansioiden lisäksi skeittaamisesta. Kuinkahan vanhana sitä voisi vielä lajia aloitella...(tosin epäilen ettei työyhteisöni innostu, jos käyn katkomassa luuni skeittilaudalla. Ja kieltämättä viime talvena murtunut häntäluukin huutaa vastalauseita moiselle aikomukselle.)Syyskiireiden ja uusien innostavien kirjojen lisäksi syksymme iloksi on saapunut uusi harjoittelija Maija, jonka olen aikeissa värvätä kirjoittamaan tänne blogiinkin välillä. Ei siis kannata kadota linjoilta, vaikka koulumaailma yrittääkin aina välillä nielaista meidät hetkeksi. Kyllä me aina palaamme:)

p.s. Kävittekö Kouvolan taiteiden yössä ja kirjaston Hard Book Cafessa viime perjantaina? Jos kävitte, ne ympäriinsä juoksevat tarjoilijat olimme minä ja Ilona. Mitä piditte tapahtumasta? Konseptihan taisi olla ensimmäistä kertaa kokeilussa Helsingin ulkopuolella. Meillä ainakin oli mukavaa, ja palautteista päätellen asiakkaillakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti