torstai 13. joulukuuta 2012

Tammikuun kirja: Yhden promillen juttuja

Tulevan vuoden kunniaksi päätimme elvyttää kuukauden kirja-postaukset, jotta voimme hyvällä omallatunnolla kutsua blogiamme jälleen verkkolukupiiriksi. Nyt kun saamme lisää kirjoittajia, ajatuksenamme on että useampikin meistä kommentoi aina kuukauden kirjaa.Vuoden 2013 ensimmäiseksi kuukauden kirjaksi valikoitui Terhi Rannelan 2012 ilmestynyt Yhden promillen juttuja, joka on todenmakuinen novellikokoelma nuorten elämästä. Yhdistävänä tekijänä tarinoissa on alkoholi, joka jollakin tavoin vaikuttaa kaikkien kirjan nuorten elämään.

Kirjassa saavat äänen muun muassa alkoholistivanhempien lapsi, juhliessa itsensä velkaannuttanut nuori nainen, itsensä hengiltä hölmöilevä teinipoika, netissä nuoria tyttöjä vaanivia miehiä käräyttävä tyttöporukka ja monet muut nuoret, joilla todellakin on ajankohtaista sanottavaa. Kirjan tarinat ovat fiktiivisiä, mutta ne voisivat aivan hyvin olla totta.

Jos ette vielä ole kirjaa lukeneet, niin kannattaa lisätä se joulupukin toivelistalle tai kipaista kirjastoon hakemaan teos. Kirja on nimittäin todella hyvä ja helppolukuinen!

Tarkempia vinkkejä kirjasta voi lukea vaikkapa seuraavista osoitteista:

kirjavinkit (minun vinkkini)

kyyti (erään toisen työntekijämme vinkki)

Syy sille että tammikuun kirja julkistettiin näin aikaisin on se, että tänään on viimeinen työpäiväni ennen ensi vuotta. Hyvää joulunaikaa siis kaikille lukijoille, palaan sitten ensi vuonna raportoimaan joulunajan lukemisistani. Tänään löysinkin työpaikan uutuushyllystä Ernest Clinen Ready Player One-kirjan, jota on kutsuttu jopa aikuisten Harry Potteriksi. Lomailu on hyvä aloittaa sillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti