maanantai 29. huhtikuuta 2013

Huhtikuu kirja: Luukaupunki

15-vuotias Clary Fray joutuu outojen tapahtumien keskelle, kun nuori poika surmataan hänen edessään. Samalla Clary huomaa näkevänsä asioita, joita normaalit kuolevaiset eivät tavallisesti pysty havaitsemaan: samoilla kaduilla hänen kanssaan tallaavat niin haltijat, vampyyrit, ihmissudet kuin monet muutkin saduista karanneet kummajaiset. Clary tutustuu varjometsästäjiin, jotka auttavat häntä etsimään Claryn salaperäisesti kadonnutta äitiä. Pian Clary ja hänen ystävänsä Simon huomaavat olevansa keskellä vaarallisia ja yliluonnollisia tapahtumia. Claryn elämä on saanut yllättäen aivan uuden suunnan.
Cassandra Claren Luukaupunki oli minulle erittäin positiivinen uusi tuttavuus. Etukäteen minulle ei ollut kovin suuria odotuksia kirjan suhteen, mutta toisin kävikin. Juoni tempasi minut mukaansa lähes välittömästi, eikä kirjan lukemiseen kauaa mennyt.
Henkilöhahmot olivat todentuntuisia hyvine ja huonoine puolineen. Kukaan kirjassa ei ollut kiiltokuvamaisen täydellinen, vaan jokaisesta löytyi inhimillisiä piirteitä, rosoja ja epätäydellisyyttä. Juonenkäänteet olivat nopeita, ja kirjassa tapahtuikin lyhyessä ajassa vaikka ja mitä! Tätä kirjaa ei todellakaan voi sanoa hidastempoiseksi tai tylsäksi! Kuitenkin kaikki yllättävätkin tapahtumat olivat hyvinkin uskottavia ja loogisia. Kirjassa oli myös loistavaa huumoria, joka sai minut ainakin nauramaan ääneen.
Luukaupunki on Varjojen kaupungit-sarjan avausosa. Sarjaan kuuluun yhteensä 4 osaa. Onneksi, sillä minua ainakin jäi kiinnostamaan tarinan jatko niin kovasti, että varasin saman tien kaikki loput osat. Toivottavasti muutkin osat yltävät edeltäjänsä tasolle. Kirjasta on myös tulossa elokuva, jonka ensi-ilta on elokuun lopussa.
Mitäs mieltä te muut lukijat olette kirjasta?

3 kommenttia:

 1. Muistelen aloittaneeni tämän kirjan kertaalleen jo vuosi sitten, mutta silloin en päässyt alkua pidemmälle. Sen jälkeen olen ennättänyt perehtyä Houkutuksen ja muiden vampyyri/ihmissusi/velhokirjojen maailmaan. Nyt kun tartuin kirjaan uudelleen, niin luin sitten kaikki neljä kirjaa viikon sisällä. Kannatti antaa tälle kirjalle ja koko sarjalle uusi tilaisuus. Hauska ja vauhdikas kirja.

  VastaaPoista
 2. Hahaa, minähän arvasin että pidätte kirjasta kun vain luette sen! Oma mielipiteeni onkin tainnut jo tulla selväksi,eli pidän Luukaupungista ja koko sarjasta todella paljon. Erityisen tärkeää tällaisissa synkeähköihin aiheisiin paneutuvissa kirjoissa on kyetä säilyttämään huumori mukana tarinassa, ja siinä Cassandra Clare on onnistunut hyvin. Lisäksi hahmot ovat riittävän inhimillisiä heikkouksineen, eikä lukijan tarvitse ärsyyntyä yltiötäydellisiin ja -hyveellisiin sankareihin ja sankarittariin.

  VastaaPoista
 3. Törmäsin tässä vahingossa Varjojen kaupunki-sarjan suomalaiseen fanisivustoon. Käykääpä tutustumassa:
  http://themortalinstruments11.blogspot.fi/

  VastaaPoista