maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukuun kuukaudenkirja: Saiturin joulu  
Ensilumen myötä lukupiiri päätti suunnata ajatukset jouluun. Joulukuun kuukaudenkirjaksi valikoitui siis tunnettu joulu-klassikko, Charles Dickensin Saiturin joulu. 


Saiturin joulusta on tehty lukuisia erilaisia versioita, aina Walt Disneyn sarjakuvista erilaisiin elokuva-versioihin. Kirja on myös suomennettu useilla eri nimillä: Joululaulu, Joulun-aatto, Jouluaatto, Jouluilta ja Saiturin jouluyö.  


Saiturin joulun perusidea on varmasti monille tuttu: vanha ja itsekäs Ebenezer Scrooge saa jouluyönä vieraakseen menneen, nykyisen ja tulevan joulun henget, jotka yrittävät saada vanhan kitupiikin parantamaan tapansa ja näyttää, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin raha.Nyt haastankin jokaisen valitsemaan mieleisensä version tästä jouluklassikosta, ja tutustumaan siihen!

Itse taidan valita vuonna 2007 ilmestyneen kuvitetun nuorten version. Tänä syksynä on ilmestynyt myös uusi aikuisille suunnattu suomennos, mikä on varmasti myös mielenkiintoinen vaihtoehto. 


Ja jos tuntuu, että kirjan lukeminen ei innosta, voit valita esimerkiksi Disneyn vuonna 2009 tekemän animaatioelokuvan.

Mihin versioon sinä aiot tutustua? 
Vai onko joku versio sinulle jo ennestään tuttu? 

Kuukauden lopussa joku meistä kirjoittaa vielä tarkemmin omasta lukukokemuksestaan, mutta jos haluaa, niin toki kommentoinnin voi aloittaa vaikka samantien!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti