sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Maaliskuun kirja: Puoliksi paha

Verkkolukupiirimme vuoden ensimmäiset kirjat ovat olleet fantasiaa. Niin on tämä kolmaskin kirja. Maaliskuun kirjaksi valitsimme nimittäin Sally Greenin Puoliksi pahan.Nathanin äiti oli valkoinen eli hyvä noita ja isä on musta eli paha noita. Kaiken lisäksi isä on pelätty ja pahamaineinen murhaaja. Koko Nathanin lapsuuden ja nuoruuden ajan valkoisten noitien neuvosto valvoo ja tarkkailee häntä selvittääkseen onko Nathan musta vai valkoinen noita. Valvonta kovenee mitä vanhemmaksi Nathan kasvaa, ja valkoisten noitien yhteisö suhtautuu epäluuloisesti häneen. Onko Nathan hyvä vai paha noita? Nathan ei ole varma siitä itsekään.

Miltä kuulostaa? Trilogian toinen osa Puoliksi villi ilmestyy tänä keväänä, ja on kirjasta suunnitteilla elokuvakin.

Kaikki alkuvuoden kirjamme ovat olleet fantasiaa. Kuitenkin kirjat poikkeavat hyvin paljon toisistaan. Millaisesta fantasiasta sinä pidät vai pidätkö ollenkaan? Jatkamme keskustelua Puoliksi pahasta kuun lopulla, mutta nytkin voi jo kommentoida.

2 kommenttia:

  1. on toki mukavaa,että esittelette monia ja ta taas monia kirjoja, mutta miksi niin vanhoja teoksia? Minä ainakin olen ehtinyt löytää monet täällä esitellyistä kirjoista ennen kuin te edes harkitsette niistä kirjoittamista, siispä toivoisin, että kertoisitte kirjoista lähellä sitä aikaa kun ne ovat jo ilmestyneet. Itse ainakin petyn siihen, etten löydä täältä juuri koskaan mitään uutta vaan jo kirjaston hyllyiltä tutuiksi tulleita teoksia, joka ovat olleeet siellä nähtävillä jo iäissyyden. Onhan se toki hyvä kertoa vanhoistakin kirjoista, jotteivat ne jää huomiotta, mutta pitää muistaa tuoreuden olevan aina kiinnostavampaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia palautteesta! :)

    Ajatuksenamme taisi alunperin olla, ettemme valitsisi ihan uusia kirjoja kuukaudenkirjoiksi, ne kun menevät yleensä samantien lainaan muutenkin. Tarkoitus siis oli, että kuukaudenkirja olisi helposti saatavilla kirjastoista. Tietysti tässä on miinuksena se, että paljon lukeville kuukaudenkirjat sitten voivat tuntua vanhoilta ja jo luetuilta.

    Täytyy kuitenkin sanoa, että huhtikuun ja toukokuun kirjoiksi oli kyllä tarkoituskin valita ihan tämän kevään uutuuksia, joten toivotaan, että edes toinen näistä olisi sinullekin uusi tuttavuus! :)

    VastaaPoista