maanantai 30. maaliskuuta 2015

Puoliksi paha


On olemassa noitia. On valkoisia eli hyviä noitia ja mustia, eli pahoja noitia. Nathan Byrn ei kuulu heistä kumpaakaan. Nathan on nimittäin puoliksi valkoinen ja puoliksi musta noita.
Vaikka Nathan on koko nuoren ikänsä asunut valkoisten noitien keskuudessa, noudattanut heidän sääntöjään ja pyrkinyt olemaan kuin he, tietää hän silti, ettei hän koskaan voi kuulua heidän joukkoonsa. Tästä nimittäin pitää huolen valkoisten noitien Neuvosto, joka jatkuvasti tarkkailee poikaa, ja määrää yhä vain tiukempia sääntöjä hänelle. Myöskään muut valkoiset noidat eivät hyväksy Nathania, onhan hän puoliksi musta noita, siis puoliksi paha.

Lopulta Nathan huomaa olevansa melkoisessa pinteessä. Vaikka valkoisten noitien kuuluisi olla hyvän puolella, käy nuorukaiselle pian selväksi, millaisiin julmuuksiin he pystyvät. Neuvosto nimittäin haluaa, että Nathan surmaa isänsä, mahtavan ja pelottavan mustan noidan. Nathan ei ole koskaan tavannut isäänsä, mutta hän ei todellakaan aio nöyrtyä julman Neuvoston edessä ja surmata isäänsä.

Samaan aikaan, kun Nathan yrittää selvitä piinaajistaan ja kiduttajistaan ja keksiä pakokeinoa, on hänen aikansa käymässä vähiin. Pian on nimittäin hänen 17. syntymäpäivänsä. Mikäli hän ei silloin saa verisukulaiseltaan kolmea lahjaa, hänestä ei koskaan enää voi tulla noitaa…

Puoliksi paha aloittaa mielenkiintoisen Half bad-trilogian, jonka toinen osa Puoliksi villi ilmestyy onneksi jo ihan lähiaikoina, nimittäin nyt huhtikuussa.


Minusta Puoliksi paha oli virkistävää vaihtelua kaikkien dystopioiden jälkeen. Pitkästä aikaa tarjolla on fantasiaakin!
Lisäksi oli mielenkiintoista, että päähenkilönä oli vaihteeksi poika. Kaikkien upeiden vahvojen tyttösankarien jälkeen oli ihan virkistävää lukea pulaan joutuneesta pojasta!

Sen sijaan en ihan jaksa ymmärtää, miksi ihmeessä kirjan etukannessakin Puoliksi pahaa mainostetaan uutena Nälkäpelinä. Itse en ainakaan keksi äkkiseltään mitään yhtymäkohtia näiden kahden kirjan välillä... 
Ja kyllähän Puoliksi paha on sen verran hyvä kirja, että sitä kuuluisi kyllä mainostaa ihan sen omistakin ansioista, vai mitä? :D


Mutta mitäs piditte Puoliksi pahasta? Kuka muu odottaa jo seuraavaa osaa? Ps. Kirjan nettisivuilla pääsee testaamaan, mikä kirjasarjan henkilöistä itse olisi. 
Minä sain tulokseksi Vanin. Mikä noita sinä olisit? :)


2 kommenttia:

  1. Jos joutuu taistelemaan pitääkseen itsensä hengissä, niin onko se sitä nälkäpeliä? Pidin (taas) kuukaudenkirjasta todella paljon. Kesken lukemisen kävin varaamassa seuraavan osan. Sujuvaa tekstiä ja tarinana kiinnostava. Noitiin ei niin kovin usein törmää. Testissä sain tulokseksi Nathan :)

    VastaaPoista
  2. Olipa siinä taas koukuttava kirja. Ainoa asia joka jäi harmittamaan oli loppu. Ymmärrän kyllä, että trilogian ensimmäisessä osassa moni asia jää varmasti kesken, mutta toivoisin yksittäiseltä kirjalta kuitenkin selkeää alku-keskikohta-loppu -rakennetta. Tapahtuihan siinä lopussa kaikenlaista jännittävää, mutta olisin odottanut lopulta vähän enemmän. Onneksi pääsen jatkamaan Nathanin tarinaa hyvinkin pian. Puoliksi villi saapui nimittäin eilen moneen kirjastoon ja päätyy hyllyyn muovittamisen yms. jälkeen varmasti ihan lähipäivinä. Minun tulokseni testissä oli Annalise.

    VastaaPoista