perjantai 1. toukokuuta 2015

Toukokuun kuukaudenkirja: Ihon alaiset

Toukokuun kuukaudenkirjaksi valitsimme vasta ilmestyneen Anu Holopaisen Ihon alaiset.Ihon alaiset sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa kauneusleikkauksista ja ulkonäön muokkaamisesta on tullut suorastaan kansalaisvelvollisuus. Ilman niitä on turha kuvitella saavansa esimerkiksi hyvää työpaikkaa. Niitä harvoja, jotka haluavat pysyä luonnollisen näköisenä, kutsutaan luomuiksi, ja heitä karsastetaan ja pilkataan.

17-vuotias Jara odottaa kuumeisesti seuraavaa syntymäpäiväänsä, jotta saisi viimein luvan muokata vapaasti omaa kehoaan ja yrittää hankkia itselleen kesätyöpaikan.
PlasticPrincess taas tienaa rahaa tuleviin kauneusleikkauksiin arveluttavalla tavalla ja on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen uudet rinnat jo alaikäisenä.
Inka on ihan tyytyväinen luomu-ulkonäköönsä, eikä oikeastaan ole edes valmis leikkelemään tai muokkaamaan itseään.
Matias puolestaan vihaa sydämensä pohjasta koko ulkonäkö-keskeistä yhteiskuntaa ja on valmis kapinoimaan sitä vastaan melko radikaalillakin tavalla.


Kun Jara kohtaa oikean onnenpotkun, ja saa kuin ihmeen kautta kesätyöpaikan Helsingistä, kaikkien nuorten polut kohtaavat odottamattomalla tavalla...


Ihon alaiset herättää varmasti paljon mielipiteitä. Mitä mieltä itse olet kirjasta?

Kuukauden lopussa keskustelemme kirjasta enemmän, mutta voit tietysti jo nyt kertoa, millaisia ajatuksia kirja sinussa herätti, jos olet ehtinyt jo lukea Ihon alaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti