tiistai 8. syyskuuta 2015

Syyskuun kuukaudenkirja: Lupaus

Muutama vuosi sitten ilmestyi paljon aikamatkustuskirjoja ja silloin tutustuin Kerstin Gierin Rakkaus ei katso aikaa trilogiaan. Pidin tuosta trilogiasta aika paljon ja ilahduin kovin huomatessani hänen uuden sarjansa aloituksen ilmestyneen. Oletko jo lukenut Rakkaus ei katsoo aikaa -sarjan osat Rubiininpuna, Safiirinsini ja Smaragdinvihreä?Syyskuun kuukaudenkirja on Kerstin Gierin Lupaus - unien ensimmäinen kirja.Useat nuortenkirjat alkavat tutuksi tulleella tavalla: muutto, uusi koulu ja uudet ystävät. Lupaus ei siinä suhteessa ole poikkeus, sillä 15-vuotias Liv on aina viettänyt kiertolaiselämää vanhempiensa työn vuoksi. Tänä syksynä on vuorossa Lontoo ja siellä odottaa uusi koulu ja uudet ystävät. Lontooseen muuton tekee poikkeukselliseksi se että tällä kertaa Liv ja pikkusisko Mia huomaavat saavansa uuden kodin lisäksi isäpuolen ja sisarpuolia. Uusi alku ei todellakaan vaikuta lupaavalta sisarusten mielestä.

Uudessa kodissa Liv alkaa nähdä hyvin todentuntuisia unia, joissa hänen velipuolensa Grayson ystävineen seikkailee hautuumaalla keskellä yötä. Seuraavana päivänä koulussa Liv hämmästyy huomatessaan poikien juttelevan keskenään asioista, joiden piti olla vain unta. Liv rakastaa arvoituksia ja päättää selvittää mysteerin. Siitä alkaa jännittävä seikkailu, jossa unet ja todellisuus sekoittuvat toisiinsa. Unien tulkinta saa tässä kirjassa ihan uuden merkityksen.

Oletko lukenut muita kirjoja, joissa liikutaan unimaailmassa? Itselleni tulee mieleen vain Lewis Carollin Liisa Ihmemaassa.

Sarjan toinen osa Vala - unien toinen kirja  ilmestyy lokakuussa. Tuttuun tapaan voit kommentoida kirjaa jo nyt tähän kirjoitukseen, mutta kirjaan palataan uudelleen taas kuun vaihteessa.Dream a little dream

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti