perjantai 2. lokakuuta 2015

Lupaus

Ollaan jo lokakuun puolella, mutta käsitellään nyt syyskuun kirja alta pois ennen seuraavaa. Syyskuun kirjana oli siis saksalaisen Kerstin Gierin Lupaus, joka aloittaa uuden Unien kirjat –trilogian. Gierin edellinen trilogia Rakkaus ei katso aikaa oli aikamatkailuseikkailu. Uusi trilogia ei ole edellisen toistoa vaan kirjailija on luonut ihan uuden maailman. Tällä kertaa seikkaillaan unien maailmassa.

Liv on muuttanut äitinsä työn perässä monta kertaa maasta toiseen. Nyt äiti on asettumassa Lontooseen. Livin ja Mia-siskon yllätykseksi kuvioissa on tällä kertaa uusi mies, ja pian perhe muuttaakin uuden isäpuolen ja tämän lapsien kotiin. Liv on aina nähnyt eläviä unia, mutta nyt unet muuttuvat entistä elävämmiksi. Erään erikoisen unen jälkeen hän huomaakin sen tapahtuneen oikeasti. Livin uusi velipuoli ja hänen kaverinsa juttelevat unen yksityiskohdista koulussa. Pojilla on jokin salaisuus, ja kaikenlaisista arvoituksista kiinnostuneena Liv päättää ottaa siitä selvän. Hän tulee tehneeksi lupauksen, josta ei voi peräytyä.

Kirja on mukavan kevyttä luettavaa. On romantiikkaa, huumoria, kouluelämää, tanssiaisia, uusperheen elämää ja seikkailuja unissa. Toisaalta taas on demoneja ja muita kauheita juttuja. Välillä lukiessa tuntui että synkät juonenkäänteet olivat ristiriidassa muun kepeän kerronnan kanssa. Kirja oli kuitenkin sopivasti hauska ja jännittävä, ja ainakin minulle loppuratkaisu tuli yllätyksenä. Unissa seikkailu kuulostaa hauskalta, mutta tämän kirjan luettuani tiedän, että siinä on omat vaaransa.

Mitä piditte? Kumpi trilogia vaikuttaa paremmalta?

1 kommentti:

  1. Aluksi tykkäsin kirjasta kovin, mutta sitten lukuinto vähän lässähti kun selvisi miksi nuoret pystyvät seikkailemaan unissa. Onneksi lässähdystä kesti vain parin sivun verran ja jatko-osa on tietty jo varattu. Rakkaus ei katso aikaa trilogia on vähän sekavampi kuin tämä uni-sarja. Aikamatkustuskirjat ovat kyllä kaikki järkiään sekavia aika-avaruudessa liikkumisen ja henkilömäärän takia. Vielä en uskalla sanoa kumpi sarjoista on parempi, sillä toisen trilogian olen lukenut kokonaan ja toisesta vasta ensimmäisen kirjan.

    VastaaPoista