maanantai 31. lokakuuta 2016

Kevätuhrit

Lokakuun kirjana oli K.K. Alongin Kevätuhrit, joka on uuden, maailmanlopun ja sen jälkeisen maailman teemoissa liikkuvan trilleritrilogian aloitusosa. 15-vuotias Jade herää metrossa keskellä Helsinkiä, ympärillä on pelkkää pimeyttä. Mitä on tapahtunut? Kännykän taskulampun valo paljastaa karmean totuuden - kaikki ympärillä ovat kuolleet. Onko koko kaupunki täynnä ruumiita, mikä on tilanne muulla maassa tai ulkomailla? Sitä on mahdotonta saada selville, sillä kaikki yhteydet ovat katkenneet.

Samaan aikaan Keskuspuistossa 15-vuotias Susette herää kotinsa vessasta. Hän on menettänyt hetkeksi tajuntansa ja hänen otsastaan vuotaa vertaa. Susette huomaa kaiken liikenteen ulkona pysähtyneen ja ihmisten retkottavan kadulla ja autoissaan. Liikkumattomuuden ja hiljaisuuden keskellä Susette huomaa punahiuksisen pyöräilijän ja huutaa tätä pysähtymään. Pyörilijä on Jade. Näin sattuma tai kohtalo heittää Jaden ja Suseten yhteen, ja nämä kaksi hyvin erilaista tyttöä huomaavat pian joutuneensa keskelle selviytymistaistelua. Pian näet selviää, että muitakin henkiinjääneitä on, sekä ihmisiä että eläimiä. Ja osa heistä on hyviä, osa pahoja.

Kulkiessaan ympäti Etelä-Suomea jonkinlaista turvapaikkaa etsien Jade ja Susette kohtaavat lisää nuoria, jotka ovat säästyneet hengissä mystisestä joukkotuhosta. Näistä nuorista neljä liittyy tyttöjen seuraan. Mutta mitä on tapahtunut muille henkiinjääneille, miksi he käyttäytyvät väkivaltaisesti ja haluavat tappaa kaiken tielleen tulevan? Miksi eläimet ovat kokeneet samanlaisen muutoksen - osa on säilynyt ennallaan ja toisista on tullut verenhimoisia tappajia?

Tutustuessaan toisiinsa paremmin Jade, Susette ja heidän uudet toverinsa tajuavat, että heillä kaikilla on jotakin yhteistä, sama syntymäpäivä. He kaikki ovat toukokuun lapsia. Miten se liittyy siihen, että he ovat säilyneet hengissä ja ennallaan?

Kirja päättyy jättäen monia asioita vaille ratkaisua. Nuoret löytävät turvapaikan vanhalta maatilalta, mutta kuinka kauan he saavat olla siellä rauhassa? Mikä kuolemanaallon ja kaiken sekasorron on aiheuttanut? Jään jännityksellä odottamaan jatkoa.

Mitä sinä pidit kirjasta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti