maanantai 3. huhtikuuta 2017

Voro - kolmen kuninkaan aarre

"Voi RÄKÄ!"

Olimmepa kerrankin ajan hermolla valitessamme maaliskuun kirjaa. Muusikko A.W. Yrjänä myönsi nimittäin tämän vuoden Sarjakuva-Finlandian Janne Kukkosen Vorolle. Ei ollenkaan huono valinta.


Lilja on varas. Toisin kuin voisi luulla varkaat toimivat tarkkojen sääntöjen mukaan. Lilja saa varkaiden killalta vain pikkukeikkoja, vaikka tietää pystyvänsä parempaan. Omatoimisena tyttönä hän varastaa itselleen toimeksiannon, joka osoittautuu ehkä liiankin haastavaksi. Alkaa seikkailu josta ei toimintaa ja vaarallisia tilanteita puutu.

"Toivottavasti elän tarpeeksi pitkään katuakseni tätä..."

Voro on jännittävä, hauska ja synkkäkin fantasiaseikkailu. Kukkonen kuvaa piirroksissaan hienosti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joihin Lilja joutuu. Voro on piristävä poikkeus jo senkin takia, että Suomessa julkaistaan aika vähän fantasiasarjakuvaa. Kirja päätyy ehdottomasti vinkkauslistalleni.

Niin ja äänitehosteet ovat kerrassaan loistavat:

TWONK, KRAKK, KREEK, BAMM, PLONK, KLANG, THUMP, WHOOMPH, WHA-PLONG, K-THOOM, FWOOM, BOOOM

2 kommenttia:

  1. Luin Voron viikonloppuna ja tykkäsin kovin tästä sarjakuvasta. Tarpeeksi pitkä, omaa makuani miellyttävä piirrosjälki ja myös tarina piti otteessaan. Tällaista sarjakuvaa lukisi kyllä enemmänkin.

    VastaaPoista
  2. Olihan tämä pakollinen hankinta omaan hyllyyn. Näitä voisi ilmestyä huomattavasti enemmänkin. Tilausta olisi ihan varmasti.

    VastaaPoista