perjantai 2. elokuuta 2013

Elokuun kirja: Perhosen varjo


Elokuun kuukauden kirjana on Mila Teräksen Perhosen varjo.

Pian 14-vuotiaan Linnean kesäloma on alkanut. Linnean vanhemmat ovat eronneet, ja Linnea ja hänen äitinsä ovat muuttaneet äidin uuden poikaystävän, Kammo-Kimmon asuntoon. Linnea vihaa kaikkea Kammo-Kimmossa, erityisesti sitä, että mies tuntuu jatkuvasti kyttäävän hänen syömisiään. Se on ärsyttävää, koska Linnea yrittää salaa pudottaa painoaan. Hän haluaisi olla paljon laihempi, yhtä kevyt kuin keijut.

Kun siis isoäidiltä tulee kirje, jossa hän toivottaa Linnean tervetulleeksi luokseen Usvalaan, vaikka koko kesäksi, Linnea päättää tarttua tilaisuuteen. Usvala on kuin kokonaan oma maailmansa. Linnean isoäidin kartanoa ympäröivä puutarha on kuin sadusta, ja Linnea muistaa jo lapsuudestaankin Usvalassa parveilleet perhoset. Linnea ystävystyy ikäisensä Valerian kanssa, ja ihastuu Mikaeliin, saksofonia soittavaan puutarhurin poikaan. 
Mutta on Usvalassa muutakin: mitä on käynyt esimerkiksi kauan sitten kadonneelle Daalia-tädille? Mitä salaisuuksia Usvalassa on? Kyläläisten keskuudessa kiertää edelleenkin huhuja metsästä ja sen vanhasta väestä ja Linneasta tuntuu, ettei isoäiti ole kertonut hänelle ihan kaikkea hänen suvustaan ja Linneasta itsestään.

Usvalassa tuntuu, että raja sadun ja toden välillä hämärtyy. Linnea on aivan varma, että pian tapahtuu jotakin ratkaisevaa...

Miltä kuukauden kirja vaikuttaa? Keskustelua kirjasta voi käydä jo nyt, ja tuttuun tapaan, kuukauden lopussa joku meistä kirjoittaa vielä lisää omasta lukukokemuksestaan. 

1 kommentti:

  1. Luin tämän kirjan joskus ja tämä osasi koskettaa sydäntäni. En tule koskaan unohtamaan tätä kirjaa!

    VastaaPoista