maanantai 2. marraskuuta 2015

Marraskuun kirja: Huumeasema Zoo

Marraskuun kirjaksi valikoituikin tällä kertaa poikkeuksellisen rankka kirja. Christiane Felscherinowin (nimimerkillä Christiane F.) Huumeasema Zoo kertoo huumelasten ja -nuorten elämästä Länsi-Berliinissä 1970-luvulla. Tämä kulttikirja on julkaistu alun perin jo tuolloin 1970-luvulla, mutta siitä on ilmestynyt tänä vuonna uusi suomennos. Niin, ja tämä kirja on totta.

Kuva: mompl / Flickr. Creative Commons -lisenssi CC BY-NC-ND

Kirja on ollut muuten esillä nuorten lukupiirissä aiemminkin. Tammikuussa 2013 luimme Terhi Rannelan kirjan Yhden promillen juttuja, jonka yhdessä novellissa myös Christiane F. esiintyy.

5 kommenttia:

 1. Luin Huumeasema Zoon vuosia sitten ja nyt kieltäydyin lukemasta sitä enää uudestaan. Muistan lukeneeni kirjaa aikanaan sivu pari kerrallaan, niin ahdistavalta se tuntui silloin. Pakko se oli kuitenkin lukea kannesta kanteen...

  VastaaPoista
 2. Tämän lukeminen sattuu lukijaan. Kun katselee meidän osastolla pyöriviä lapsiasiakkaita ja miettii, että Christiane oli samanikäinen ollessaan huumekoukussa. Uh. Ei todellakaan helposti säikkyville!

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä yksi rankimmista lukemistani kirjoista. Christiane F. kertoo avoimesti ja rehellisesti elämästään, jossa tärkeintä on heroniini ja mistä/miten saa seuraavan piikin. Muulla ei ole merkitystä.

  Kun aloin lukea kirjaa, mietin olisinko pystynyt lukemaan sitä nuorempana. Sitten muistin elokuvan Trainspotting, jonka näin teininä. Se kertoo myös heroiinin käyttäjistä. Olen nähnyt sen vain tuon yhden ainoan kerran, mutta vieläkin muistan elävästi muutamia kohtauksia.

  VastaaPoista
 4. Trainspotting on eräs suosikkielokuvistani ja erityisesti alkupuolen vessakohtaus on klassikko. Heikkovatsasten kannattaa EHDOTTOMASTI jättää tämä väliin!

  https://www.youtube.com/watch?v=IJrWlHRT-18

  VastaaPoista
 5. Yllättäen se oli juuri se vessakohtaus, joka jäi elävästi mieleen :D

  VastaaPoista