torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukuun kirja: Tähtisumua

Marraskuun kirjan keskustelu viivästyy hieman, mutta tässä jo seuraava kirja:

Nyt onkin jo joulukuu. Mikä sopisikaan paremmin tähän vuodenaikaan kuin kirja, joka on täynnä taikaa ja huumoria, ehkä rakkauttakin? Valitsimme kuukaudenkirjaksi Neil Gaimanin kirjan Tähtisumua.


Englannin maaseudulla sijaitsee Muurin kylä. Kylä vaikuttaa ihan tavalliselta kylältä, vaikkei sitä olekaan. Kylän itäisellä puolella on vanha kivimuuri, josta kylä on saanut nimensä. Muurin toisella puolella on Haltiamaa, jonne ei saa mennä muulloin kuin yhdeksän vuoden välein järjestettävien markkinoiden aikaan.

Tristran Thorn on toivottoman rakastunut koko kylän – ellei koko Englannin – kauneimpaan tyttöön Victoriaan. Saadakseen tytöltä suudelman hän lupaa tuoda tälle tähdenlennon. Tähti näyttää pudonneen itään, muurin toiselle puolelle. Tristran lähtee noutamaan tähteä eikä arvaakaan, mihin seikkailuihin vielä joutuu.

Ihme kyllä emme ole lukeneet lukupiirissä Neil Gaimania aikaisemmin, vaikka hän erinomainen kirjoittaja onkin. Hänen kirjoissaan on fantasiaa, huumoria ja joskus myös kauhua. Jos et ole ennen lukenut Gaimania, voit kokeilla Tähtisumun lisäksi vaikkapa kirjoja Hautausmaan poika tai Neverwhere – maanalainen Lontoo. Tunnetuin Gaiman taitaa olla käsikirjoittamistaan Sandman-sarjakuvista.

Onko Neil Gaiman sinulle entuudestaan tuttu? Mitä kirjoja olet häneltä lukenut?

Tuttuun tapaan jatkamme keskustelua kirjasta kuun lopulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti